GREY’S ANATOMY – Säsong 16 och 17

Säsong 16 av Greys Anatomy

Den populära serien Grey’s Anatomy är nu inne på sin sextonde säsong. Den amerikanska serien började sändas 2005 och utspelar sig på ett sjukhus i Seattle där vi får följa och lära känna en grupp läkare såväl i deras arbete som privat. Av de ursprungliga skådespelarna är endast tre kvar; Ellen Pompeo, Chandra Wilson och James Pickens Jr.

I Sverige har säsong sexton sänts på Kanal 5 och har även gått att se på Dplay. Sista avsnittet av säsong 16 sändes 23 april 2020. Säsongen bestod av 21 avsnitt men var ursprungligen planerad till 25 avsnitt. Ändringar gjordes pga coronaepidemin. En säsong sjutton med 25 avsnitt var planerad till 2020 men i nuläget är det svårt att säga när det faktiskt blir.

Senaste informationen om säsong 17 är att den börjar sändas den 12 november 2020 på ABC. Det traditionsenliga startdatumet i september uteblev alltså i år. Premiäravsnittet är två timmar långt. I Sverige visas säsong 17 på kanal 5 med start den 1 februari 2021. Missar man avsnitten går de även att se på Discovery Plus.

Det ryktas att Coronapandemin kommer att tas upp denna kommande säsong och att Owen Wilson då kommer att få en utmärkande roll. Karaktären Owen är den som är bäst tränad att ta hand om krigsliknande situationer, vilket utbredningen av Covid-19 liknas vid.

De första sexton säsongerna finns att se på Viaplay.

Trailer – Grey’s Anatomy säsong 17