Lista på Brittiska teveserier

Här listar vi våra bästa brittiska teveserier som finns att tillgå online. De flesta finner du på Netflix.

Broadchurch. Brittisk teveserie.

1. BROADCHURCH

Brittisk kriminalserie från 2013-2017. Serien utspelar sig i den sömniga lilla kuststad Broadchurch. En dag hittas den lille pojken Danny död på stranden. Kriminalkommissarien Alec Hardy kallas in för att leda utredningen tillsammans med den lokala polisen Ellie Miller. Ellies son gick på samma skola som offret och hon känner med den sörjande familjen. Ellie måste nu fokusera på att samarbeta med sin nye partner och finna gärningsmannen utan att låta den egna oron ta över. Det visar sig snart att många av de, på ytan, öppna och trevliga människor som träffade Danny varje dag i den lilla staden bär på hemligheter och att det finns flera möjliga motiv.

I rollerna ser vi Olivia Colman och David Tennant.

Tre säsonger med åtta avsnitt var finns på Netflix.

Luther. Brittisk teveserie.

2. LUTHER

Brittisk polisserie från 2010. Detective Chief Inspector John Luther är en genialisk mordutredare vars briljans dock inte alltid kan skydda honom. Han har en talang för att komma in i huvudet på brottslingar men hans metoder i kombination med hans personlighet och inte helt lätta privatliv leder honom ofta till konflikter med sina chefer. Vilket gör att många ser honom mer som ett problem än en lösning.

I rollerna Idris Elba, Dermot Crowley, Michael Smiley och Ruth Wilson.

Fem säsonger bestående av totalt tjugo avsnitt finns på Netflix.

After Life. Brittisk teveserie.

3. AFTER LIFE

En brittisk komediserie skapad av Ricky Gervais. En man vars fru dött i cancer ser ingen mening med att leva. Han jobbar som skribent på en tidning och beter sig väldigt osympatiskt, bland annat mot sin svåger som också är hans chef. Men brevbäraren får också sin dos. Trots detta skaffar han nya bekanta. Han blir kompis med en sexarbetare. Han blir kompis med en änka som sörjer på kyrkogården. Han blir intresserad av ett vårdbiträde på hemmet där hans demente far vårdas. Så småningom inser han hur andra påverkas av hans beteende och blir lite snällare.

I rollerna ser vi Ricky Gervais, Tom Basden, Tony Way, Diane Morgan, Roisin Conaty, Penelope Wilton och David Bradley.

Två säsonger med sex avsnitt var finns på Netflix.

Doctor Foster. Brittisk teveserie.

4. DOCTOR FOSTER

Brittisk dramaserie från 2015. Läkaren Gemma Fosters tillvaro rasar samman då hon misstänker att hennes make är otrogen. Successivt får hon veta sanningen och den visar sig vara mer chockerande än hon först misstänkt.

I rollerna ser vi Suranne Jones, Bertie Carvel och Tom Taylor .

Två säsonger med fem avsnitt per säsong finns på Netflix.

Bodyguard. Brittisk teveserie.

5. BODYGUARD

Bodyguard är en brittisk TV-serie från 2018. David Budd, en heroisk krigsveteran som nu jobbar som polis avvärjer ett terrorattentat på ett pendeltåg på väg till London. Detta leder till att han får jobb som livvakt till inrikesministern Julia Montague. En kvinna som står för den raka motsatsen till David Budd tror på, vilket får honom att slitas mellan sin plikt och sin övertygelse. Han är ansvarig för hennes säkerhet men kanske utgör han rentav ett hot?

I rollerna ser vi Richard Madden, Keeley Hawes och Sophie Rundle.

Sex avsnitt finns på Netflix.

Peaky Blinders. Brittisk teveserie.

6. PEAKY BLINDERS

Brittisk kriminaldramaserie som började sändas 2013. Handlingen utspelar sig i Birmingham strax efter första världskrigets slut. Tommy Shelby är ledare för Peaky Blinders, ett av stadens mest fruktade kriminella gäng. Shelbys ambitioner går dock bortom simpel kriminalitet. När en låda full av gevär kommer på villovägar ser hans in chans.

I rollerna ser vi Cillian Murphy, Sam Neill, Helen McCrory och Iddo Goldberg.

Fem säsonger med sex avsnitt per säsong finns på Netflix.

The Stranger. Brittisk teveserie.

7. THE STRANGER

Brittisk thrillerserie från 2020. Baserad på Harlan Coben’s roman med samma namn. Vi får följa Adam Price som lever ett stilla förortsliv med fru och två barn. Plötsligt omkullkastas allt av en mystisk kvinna som dyker upp och börjar berätta människors hemligheter för deras närstående. I detta fall en hemlighet om Adams fru Corinne. När Corinne följande morgon är försvunnen ger sig Adam ut på en desperat jakt efter svar och blir indragen i ett mysterium.

I rollerna ser vi Richard Armitage, Shaun Dooley och Siobhan Finneran.

En säsong med åtta avsnitt finns på Netflix.

Marcella. Brittisk teveserie.

8. MARCELLA

Brittisk serie från 2016. (skapad av svensken Hans Rosenfeldt som också gjort Bron). Marcella är en före detta kriminalpolis i London som efter tolv års frånvaro återvänder till jobbet. Där kastas hon in i ett elva år gammalt olöst fall som involverar en oidentifierad seriemördare som verkar ha blivit aktivt igen. Ett fall Marcella tidigare varit inblandad i. Marcella måste även hantera ett hektiskt liv på hemmaplan med två barn och en man som bestämt sig för att lämna henne .

I rollerna ser vi Anna Friel, Nicholas Pinnock, Nina Sosanya, Ray Panthaki och Jamie Bamber.

Två säsonger med åtta avsnitt var finns på Netflix. En tredje säsong är planerad att sändas under 2020.

Apple Tree Yard. Brittisk teveserie.

9. APPLE TREE YARD

Brittisk thrillerserie från 2017. Baserad på en roman med samma namn av Louise Doughty. Dr Yvonne Carmichael är en gift forskare i femtioårsåldern. Då hon en dag är kallad till Houses of Parliament, där hon håller ett anförande, möter hon den för henne helt okände Mark Costley. De inleder direkt en hemlig affär. Trots att hon anser sig lyckligt gift hamnar hon här. Men hur? Så småningom leder denna besatthet till katastrof. Yvonne hamnar i en mordrättegång.

I rollerna ser vi Emily Watson och Ben Chaplin.

En säsong med fyra avsnitt finns på Comhem Play.

The Fall. Brittisk teveserie.

10. THE FALL

Irländsk-brittisk kriminaldramaserie från 2013. I denna psykologisk thriller får vi följa två personer på jakt från varsitt håll. Den ena är en seriemördare som förföljer sina offer i och omkring Belfast och den andre är en begåvad kommissarie, Stella Gibson, som skickats av Metropolitanpolisen för att gripa mördaren.

I rollerna ser vi Gillian Anderson och Jamie Dornan.

Finns på SF Anytime. Tre säsonger. Totalt sjutton avsnitt.