De bästa julserierna på Netflix

Jaaaa – julen närmar sig och vi vill komma i stämning med mysiga och fängslande miniserier som utspelar sig i juletid. Här är våra bästa tips på julserier. Du finner dem alla på Netflix.

1. HJEM TIL JUL

Norsk julserie

Den norska serien HJEM TIL JUL gjorde succé när den kom julen 2019. Bästa julklappen 2020 är att det nu kommer en andra säsong.

Serien kretsar kring jul, familj och kärlek och handlar om den 30-åriga sjuksköterskan Johanne och hennes kärleksliv – eller kanske snarare brist på det. För att slippa alla frågor om varför hon är singel och vänliga påminnelser om att den biologiska klockan tickar hittar hon på att hon faktiskt är i ett förhållande. Nu har hon bara 24 dagar på sig att hitta någon att ta med sig hem till jul att visa upp för släkten.

Första säsongen bestod av sex halvtimmesavsnitt. Andra säsongen har även de sex avsnitt och har premiär den 5 december 2020 på Netflix.

I rollerna ser vi Ida Elise Brosch och Felix Sandman.

2. HEMLIGHETERNAS TID

Tysk julserie

Tyska miniserien HEMLIGHETERNAS TID kom julen 2019 och består av tre avsnitt.

Tre generationer kvinnor samlas över jul. De brottas alla med sina egna problem och försöker rädda det som finns kvar av deras gemensamma minnen – på gott och ont. Tillbakablickar till det förflutna visar familjens komplicerade historia där hemligheter långsamt gör att familjen går sönder.

I rollerna ser vi Corinna Harfouch, Christiane Paul och Svenja Jung.

3. JULDAGARNA

Spansk julserie

Den spanska miniserien JULDAGARNA kom 2019 och består av tre avsnitt.

De fyra systrarna Maria, Esther, Sofia och Valentina är i helt olika stadier av livet och ska fira jul ihop i familjehemmet. Det leder till återblickar och utforskande av familjehemligheter. Som när de bestämde sig för att gömma en flicka i familjens lada och samtidigt satte sina egna liv på spel. Vi får följa deras jul under tre olika tillfällen i livet.

I rollerna ser vi Victoria Abril, Elena Anaya och Mar Ayala.

4. DASH AND LILY

Amerikansk julserie

Den amerikanska serien DASH AND LILY kommer på Netflix den 10 november 2020. Serien består av åtta avsnitt.

En romantisk virvelvind som utspelar sig i juletid. Den cyniske Dash och den optimistiska Lily utmanar varandra och delar sina drömmar och hemliga önskningar via en anteckningsbok som de skriver i och lämnar till den andra på platser över hela New York.

I rollerna ser vi Midori Francis, Austin Abrams och Dante Brown.

5 . HOW TO RUIN CHRISTMAS: THE WEDDING

Sydafrikansk julserie

Denna Sydafrikanska serien HOW TO RUIN CHRISTMAS kommer på Netflix i december 2020. Serien består av tre avsnitt.

Familjens rebell och besvikelse, Tumi Sello, återvänder hem för att fira jul med sin dysfunktionella familj för första gången på många år. Men det blir inte riktigt det kära återseende hon tänkt sig då hon omedelbart lyckas förstöra sin yngre systers julbröllop redan innan det börjat. Nu har hon sex frenetiska dagar på sig att ställa saker tillrätta innan det är för sent.

I rollerna ser vi  Thando Thabethe, Saint Seseli, Rami Chuene och Trevor Gumbi.

6. MERRY HAPPY WHATEVER

Amerikansk julserie

Den amerikanska komediserien MERRY HAPPY WHATEVER kom 2019 och består av åtta halvtimmesavsnitt.

Don Quinn är familjens överhuvud och har en enormt stark vilja. Denna vilja sätts på prov när hans yngsta dotter kommer hem till jul med sin nya pojkvän i släptåg. En pojkvän som planerar att fria till hans älskade dotter. Nu är det upp till den vresige men beskyddande Don att ta reda på om pojkvännen håller måttet medan pojkvännen måste göra allt för att försöka överleva julen i den knasiga och sammansvetsade familjen Quinn.

I rollerna ser vi Dennis Quaid, Bridgit Mendler och Brent Morin.

7. CHRISTMAS FLOW

Denna franska komediserie i tre avsnitt kommer på Netflix den 17 november 2021.

En osannolik romans blossar upp mellan en berömd rappare och en feministisk journalist. Men kan den hålla?

I rollerna ser vi Shirine Boutella, Marion Seclin och Tayc.

8. HEMMA ÖVER JUL/UBER WEIHNACHTEN/OVER CHRISTMAS

Hemma över jul.

Denna tyska miniserie kom 2020 och består av tre avsnitt.

Efter en misslyckad provspelning åker Bastian hem till småstaden Eifel över jul. Där leder ett chockerande avslöjande till att han hamnar i konflikt med sin bror.

I rollerna ser vi Luke Mockridge, Seyneb Saleh och Cristina do Rego.

Vi på teveserier.se önskar er alla en riktigt mysig jul.