Franska serier på Netflix

La Mante. En fransk teveserie.

1. LA MANTE

La Mante (Bönsyrsan) är en fransk thrillerserie från 2017. Polisdetektiv Damien Carrot har levt merparten av sitt liv med en fruktansvärd hemlighet. Han är son till den ökända seriemörderskan La Mante som dömts för mord på åtta män som på olika sätt förgripit sig på barn och kvinnor. När en copycat-mördare slår till erbjuder mörderskan Jeanne sin hjälp. Men på ett villkor…

I rollerna ser vi Carole Bouquet, Fred Testot och Manon Azem.

Sex avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.5.

Glacé.

2. GLACÉ

Glacé är en fransk thrillerserie från 2016. Då en häst som tillhör en rik affärsman hittas huvudlös i franska Pyrenéerna får Martin Servaz och Irène Ziegler i uppdrag att utreda fallet. I samband med detta finner man DNA som tillhör den kände seriemördaren Julian Hirtmann, som flera år tidigare arresterades av just Servaz. Några kilometer därifrån börjar den unga psykiatrikern Diane Berg jobba med en viss Julian, som visar sig vara inlåst på ett fängelse med hög säkerhetsnivå…

I rollerna ser vi Charles Berling, Julia Piaton och Pascal Greggory.

Sex avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 6.3.

Marseille.

3. MARSEILLE

Marseilles är en fransk dramaserie från 2016. Gerard Dépardieus karaktär är borgmästare av Marseille. Han har så varit under lång tid men har sedan en tid tillbaka förberett sig för att lämna sitt ämbete. Han kommer dock inte överens med den nye kandidaten till borgmästarrollen, varpå en konflikt uppstår. En berättelse om makt, korruption och upprättelse.

I rollerna ser vi Karen Strassman, Anne Yatco och Gérar Depardieu.

Två säsonger. Totalt 16 avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 6.9.

La Foret.

4. LA FORET 

La Forêt (Skogen) är en fransk kriminalserie från 2017. Just när den nya polischefen Gaspard Deker anländer till den lilla byn Montfaucon i franska Ardennerna försvinner en sextonårig flicka i den närbelägna skogen. Gaspar påbörjar en utredning tillsammans med lokala polisen Virginie Musso, som kände flickan väl. Dom får hjälp av Eve, en ensam och mystisk kvinna.

I rollerna ser vi Samuel Labarthe, Suzanne Clément och Alexia Barlier.

Sex avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.3.

La Treve.

5. LA TREVE

La Trêve är en fransk thrillerserie från 2016. Efter sin hustrus tragiska död flyttar poliskommissarien Yoann Peeter tillbaka till sin lugna hemstad. Där dras han snart in i ett mordfall som avslöjar mörka hemligheter.

I rollerna ser vi Yoann Blanc och Georgina Elizabeth Okon.

Två säsonger. Totalt 20 avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.7.

Le Chalet.

6. LE CHALET

Fransk thrillerserie från 2017. En grupp barndomsvänner hyr en stuga i en avlägsen del av franska alperna. Snart förvandlas sommarsemestern till en kamp för överlevnad då en mörk hemlighet från det förflutna uppdagas. De fastnar i en dödlig fälla, isolerade från omvärlden.

I rollerna ser vi Chloé Lambert, Philippe Dusseau och Blanche Veisberg. 

Sex avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.0.

Marianne.

7. MARIANNE

Fransk skräckserie från 2019. Emma, en berömd fransk skräckförfattare, tvingas återvända till den hemstad hon flytt, efter att den kvinna som jagade henne i hennes drömmar för femton år sedan börjat dyka upp igen. Kvinnan heter Marianne. Emma vill ta en paus från den värld hon skapat och bestämmer sig för att att sluta skriva skräckromaner. Det hon skriver är ju fiktion. Eller?

I rollerna ser vi Victoire Du Bois, Lucie Boujenah och Tiphaine Daviot. 

Åtta avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.5.

Transferts.

8. TRANSFERTS

Transfers är en fransk thrillerserie från 2017. Snickaren och familjemannen Florian drunknar i en båtolycka. Fem år senare vaknar han upp i någon annans kropp. Detta i en tid då denna typ av transferering är förbjuden. Då kroppen han hamnat i tillhör ledaren för en specialstyrka mot olovliga kroppsbyten tvingas han hålla sin hemlighet för sig själv. Att bli upptäckt vore farligt.

I rollerna ser vi Arieh Worthalter, Brune Renault och Steve Tientcheu.

Sex avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.4.

Le Bazar de la Charité.

9. LE BAZAR DE LA CHARITÉ 

Ödets lågor (The Bonfire of Destiny) är en fransk dramaserie från 2019. En vårdag i Paris, 1897, går societetsdamerna Adrienne och Alice på välgörenhetsbasar tillsammans med hembiträdet Rose. Då en chockerande tragedi inträffar finner de tre kvinnorna sina liv omkullkastas av svek, bedrägeri och och romantiskt tumult. Inspirerad av verkliga händelser.

I rollerna Audrey Fleurot, Julie De Bona och Camille Lou.

Åtta avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.7.

Zone Blanche.

10. ZONE BLANCHE

Zone Blanche (Black Spot) är en fransk thrillerserie från 2017. I en isolerad belgisk gränsstad invid en spöklik skog utreder en polischef och en nyanländ excentrisk åklagare skrämmande fenomen och ett flertal kusliga mord. Antalet invånare i den lilla staden minskar men kriminaliteten ökar…

I rollerna ser vi Suliane Brahim, Hubert Delattre och Laurent Capelluto. 

Två säsonger. Totalt 16 avsnitt. Finns på Netflix. Betyg på IMDB 7.5.