THE CROWN – SÄSONG FYRA

The Crown är en amerikansk-brittisk dramaserie från 2016 som skildrar Elizabeth II:s tid som drottning. Hittills har vi kunnat se tre säsonger, alla med tio avsnitt. Första säsongen började att sändas på Netflix den 4 november 2016. Den utspelar sig från 1946 till 1955 och skildrar bland annat kung Georg VI:s död och Elizabeth II:s första tid. Andra säsongen kom i december 2017 och avverkar perioden 1956 till 1964. I de första två säsongerna spelas drottning Elizabeth av Claire Foy och prins Philip av Matt Smith.

Säsong tre kom i november 2019 och skildrar tiden 1964 till 1977. Nu väntar vi med spänning på säsong fyra. När kan den förväntas komma?

Inspelningen av säsong fyra av The Crown befann sig tydligen i sin slutfas när coronaepidemin bröt ut så inspelningen behövde aldrig skjutas upp. Det vi vet är att drottningen och prinsen, liksom i säsong tre, spelas av Olivia Colman och Tobias Menzies. Även Helena Bonham-Carter är kvar i rollen som Prinsessan Margaret. Josh O’Connor spelar fortsatt prins Charles. Ny på scen är Diana Spencer som spelas av Emma Corrin och Margret Thatcher som spelas av ingen mindre än Gillian Anderson.

Premiärdatum för säsong fyra är nu satt till den 15 november 2020. Serien visas på Netflix. Säsong fyra blir den sista med Olivia Colman i rollen som drottningen. Det finns även planer på en femte och en sjätte säsong. Den femte säsongen kommer dock inte att kunna visas förrän 2022, då inspelningarna pausats till 2021. Den sjätte säsongen är planerad att visas 2023 och den kommer att bli den sista.

I säsong 5 kommer prins Charles att spelas av Dominic West. Rollen som Diana tas över av Elizabeth Debicki. Imelda Staunton kommer att spela rollen som drottning Elizabeth. Camilla Parker Bowles spelas av Olivia Williams medan Jonathan Pryce tar över rollen som Prince Philip.

Finns på Netflix.