GREY’S ANATOMY SÄSONG 17

Äntligen kan vi meddela att säsong 17 av den populära serien Grey’s Anatomy börjar sändas på kanal 5 med start den 2 februari 2021, klockan 21.

Sista avsnittet av säsong 16 sändes 23 april 2020. Säsongen bestod av 21 avsnitt men var ursprungligen planerad till 25 avsnitt. Ändringar gjordes pga coronaepidemin. En säsong sjutton med 25 avsnitt var planerad till 2020 men inspelningen sköts av förklarliga skäl upp.

Säsong 17 började sändas den 12 november 2020 på ABC. Det traditionsenliga startdatumet i september uteblev alltså i år. Premiäravsnittet är två timmar långt. I Sverige visas säsong 17 på kanal 5 med start den 2 februari 2021.

Det ryktas att Coronapandemin kommer att tas upp denna säsong och att Owen Wilson då kommer att få en utmärkande roll. Karaktären Owen är den som är bäst tränad att ta hand om krigsliknande situationer, vilket utbredningen av Covid-19 liknas vid.

De tidigare sexton säsongerna finns att se på Viaplay.

UPPDATERING: Idag, tisdagen den 9 mars, var vi många som såg fram emot avsnitt 6 på Kanal 5 eller avsnitt 7 på Discovery Plus. Det kommer dock dröja några dagar innan vi kan se fortsättningen. Anledningen att avsnitt 7 inte kom på Discovery Plus idag är att man i USA haft ett säsongsuppehåll över jul och fram till den 11 mars. Avsnitt 7 kommer således att sändas först den 11 mars i USA och först därefter får det visas i Sverige. Avsnitt 7 kommer att finnas på Discovery Plus tisdagen den 16 mars. Anledningen till att avsnitt 6 inte sändes idag på kanal 5 har andra orsaker. Man har helt enkelt ändrat sändningstiden till lördagar. Avsnitt 6 kommer således finnas på kanal 5 lördagen den 13 mars.

Så hur kommer det sig att säsongsuppehållet kom redan efter avsnitt 6? Förklaringen heter Corona. Hela säsong 17 är kortare än tidigare säsonger, endast 16 avsnitt. Säsongen har inte heller kunnat spelas in eller sändas utifrån samma tidsram som tidigare.

UPPDATERING; Avsnitt 14 i säsong 17 kommer inte att finnas på Discovery Plus den 4 maj 2021 som väntat. Anledningen är att USA haft en veckas uppehåll. Avsnittet heter Look Up Child och kommer att bjuda på ett gästspel av Dr. Kepner. Vi ser fram emot att se det den 11 maj.