Den nya Bamsefilmen 2023 – Världens minsta äventyr

När kommer den nya filmen om Bamse och hans vänner och vad handlar den om?

Bamse och världens minsta äventyr heter den nya Bamsefilmen och den är en svensk animerad barnfilm som har premiär den 22 december 2023 på bio i Sverige. Filmen är regisserad av Christian Ryltenius och för manus svarade Calle Marthin och Sara Heldt.

Filmen ”Världens minsta äventyr” handlar om Bamse och hans vänner, Lille Skutt, Skalman och Brumma, som ger sig ut på ett äventyr för att rädda den lille trollungen Skrutt. Skrutt har blivit bortrövad av den elaka trollkarlen Trull och hans troll, och det är upp till Bamse och hans vänner att hitta honom och få honom tillbaka till sina föräldrar.

På sin resa träffar Bamse och hans vänner många nya och spännande vänner, bland annat den modiga trollungen Lilla My, den hjälpsamma älven Tummelisa och den kloka trollkvinnan Trolla. I den nya Bamsefilmen får de också möta många faror, bland annat Trulls onda troll och det hemska Trollberget.

Carl Bildt kommer göra en av rösterna i den nya filmen.

Handling i filmen Bamse och världens minsta äventyr

Den nya bamsefilmen som kommer i december 2023 börjar med att vi får träffa Bamse och hans vänner. Bamse är en stor och stark björn som är alltid redo att hjälpa andra. Lille Skutt är en liten och snabb kanin som är Bamses bästa vän. Skalman är en vis och klok sköldpadda som är Bamses rådgivare och Brummelisa är en söt och snäll björn som är Bamses fru.

En dag får Bamse och hans vänner ett brev från den lille trollungen Skrutt. Skrutt berättar att han har blivit bortrövad av den elaka trollkarlen Trull och hans troll. Bamse och hans vänner bestämmer sig för att hjälpa Skrutt att hitta hem.

Bamse och hans vänner ger sig ut på ett äventyr som tar dem till Trollberget, Trulls hemvist. På vägen träffar de många nya och spännande vänner, bland annat den modiga trollungen Lilla My, den hjälpsamma älven Tummelisa och den kloka trollkvinnan Trolla.

Trull är inte glad över att se Bamse och hans vänner. Han försöker stoppa dem från att rädda Skrutt, men Bamse och hans vänner är fast beslutna att lyckas.

Till slut lyckas Bamse och hans vänner hitta Skrutt och besegra Trull. Skrutt får återförenas med sina föräldrar, och Bamse och hans vänner är hjältar.

Rösterna i nya Bamsefilmen

  • Bamse: Rolf Lassgård
  • Lille Skutt: Johan Glans
  • Skrutt: Ida Engvoll
  • Trull: Erik Johansson
  • Lilla My: Sissela Kyle
  • Tummelisa: Helena af Sandeberg
  • Trolla: Lena Endre
  • Brumma: Gunilla Wallgren
  • Skalman: Johan Ulveson

Dessutom medverkar som sagt bland andra Carl Bildt som generalsekreterare i Förenade Småkryp.