Sanditon – säsong 2

Vi fick en fråga till redaktionen om det kommer en andra säsong av Sanditon.

Sanditon är ett brittiskt kostymdrama baserat på Jane Austens sista och ofullbordade roman. Hon hann endast skriva klart 11 kapitel och påbörja ett tolfte innan hon dog 1817. Sanditon dramatiserades 2019 och de åtta timmeslånga avsnitten sändes på SVT med start april 2020.

Serien utspelar sig under 1800-talets början, strax innan järnvägen kommer till Storbritannien. Att bada i havet har då börjat anses hälsosamt och industrisemestrar på strandorter som Brighton och Blackpool blir alltmer populärt. Romanens hjältinna är den unga Charlotte Heywood som av en slump blir bekant med familjen Parker. Hon följer med dom till Sanditon, ett fiskesamhälle vid havet som mr Tom Parker vill omvandla till en berömd badort. Sommaren i Sanditon bjuder för Charlottes del på en rad nya bekantskaper, en del intriger så väl som romantik.

Seriens huvudroller spelas av Rose Williams (Charlotte Heywood) och Theo James (Sidney Parker).

Så när kommer då säsong 2? Publiken undrar och väntar och hoppet är inte ute. Det vi vet är att ITV sagt nej till en andra säsong då tittarsiffrorna i England var för låga. Men serien var en succé i USA och planer på en andra säsong finns fortfarande, förutsatt att man hittar en ny samarbetspartner. Manusförfattaren Davies har hela tiden haft intentionen att serien ska fortsätta. Inget är dock bestämt och ingen inspelning har påbörjats, även om ryktet säger att så kommer ske sommaren 2021. Vi kommer självklart hålla er uppdaterade så snart vi vet. Men före slutet av 2021 eller början av 2022 kommer vi inte att kunna förvänta oss en fortsättning.