Nya tv-serier i juli 2020 på NetFlix och HBO Nordic

Nya tv-serier som visas på Netflix i juli 2020

1 juli – Karppi – säsong 2

Finskt kriminaldrama. Bara några månader efter en fruktansvärd tragedi utreder kriminalkommissarie Sofia Karppi mordet på en kvinna med kopplingar till ett företag inom byggbranschen i Helsingfors. Visas på NetFlix från och med den 1 juli, 2020.

1 juli – Say I do – överraskningsbröllop

Amerikansk dokusåpa-serie. Några par måste övervinna olika hinder för att få fira sin kärlek med ett överraskande drömbröllop som tre experter sytt ihop på mindre än en vecka. Visas på NetFlix från och med den 1 juli, 2020.

2 juli – Warrior nun

Amerikansk tonårsserie. En tonåring utan föräldrar och med nyvunna superkrafter vaknar upp i ett bårhus och får reda på att hon är den utvalda gloriabäraren åt en hemlig nunnesekt som jagar demoner. Visas på NetFlix från och med den 2 juli, 2020.

3 juli – Flickorna i växeln, sista säsongen

Spansk dramaserie, ny tv-serie på NetFlix i juli 2020. Serien handlar om fyra kvinnor som arbetar för Spaniens telefonbolag i 1920-talets Madrid måste handskas med romantik, vänskap och det yrkesliv som den nya tiden för med sig.

3 juli – Ju-on: Origins

Japansk skräck-serie som är ny på Netflix från och med den 3 juli, 2020. En forskare som undersöker paranormala fenomen söker som besatt efter ett hus där något fruktansvärt en gång hände en mamma och hennes barn.

3 juli – Southern survival

Amerikansk reality-serie på NetFlix. BattlBox-gänget testar produkter som designats för att hjälpa människor att överleva farliga situationer – till exempel explosioner, naturkatastrofer och inbrott.

8 juli – Stateless

En ny spännande och verklighetsbaserad dramaserie från Australien. Fyra främlingar – en kvinna på flykt, en modig flykting, en energisk byråkrat och en kämpande pappa – möts på en australiensisk flyktingförläggning. Cate Blanchett medverkar som skådespelare och är en av skaparna av den nya serien på NetFlix som visas från och med den 8 juli, 2020.

9 juli – The Protector, säsong 4

Fantasyserie från Turkiet. Vizier och de odödliga härskar över det moderna Istanbul, Hakan reser till det förflutna för att stoppa ett krig, och Zeynep genomgår en kraftfull omvandling. Kommer på Netflix den 9 juli, 2020.

10 juli – Down to earth with Zac Efron

Amerikansk dokumentärserie. Skådespelaren Zac Efron reser över hela världen med hälsoexperten Darin Olien i ett reseprogram som utforskar sunda och hållbara sätt att leva.

10 juli – Dating around: Brasilien

I den här brasilianska realityserien som visas på NetFlix från och med den 10 juli, 2020, går sex singlar på fem olika blinddejter på trendiga platser i Brasilien. Vem kommer de vilja träffa igen på en nästa dejt?

10 juli – De tolv

Belgisk dramaserie. Tolv jurymedlemmar – vanligt folk med egna problem – måste komma fram till ett domslut i fallet med en kvinna som står anklagad för mord på sin bästa vän och sin dotter.

15 juli – Mörkt begär

Thrillerserie från Mexiko. När gifta Alma reser bort under en ödesdiger helg väcks en ny passion, men helgen slutar i tragedi och tvingar henne att ifrågasätta allt om de som står henne närmast.

15 juli – Skin decision: Before and after

Amerikansk dokusåpa som visas från och med den 15 juli på NetFlix. Skönhetsexperten syster Jamie och plastikkirurgen doktor Sheila Nazarian använder de senaste metoderna för att lyfta fram sina klienters skönhet.

16 juli – Indian matchmaking

Amerikansk dokusåpa. Äktenskapsmäklaren Sima Taparia hjälper sina amerikanska och indiska klienter att ingå arrangerade äktenskap, och visar hur traditionen fungerar i dagens värld.

17 juli – Cursed

Amerikansk fantasy-serier på NetFlix den 17 juli, 2020. Baserad på New York Times bästsäljande serieroman av Thomas Wheeler och Frank MIller är ”Cursed” en ny version av legenden om Kung Artur, berättad genom ögonen på Nimue, en ung kvinna med en mystisk gåva som är avsedd att bli den mäktiga och tragiska Lady of the Lake. Katherine Langford från ”13 skäl varför” gör huvudrollen som Nimue, Gustaf Skarsgård spelar trollkarlen Merlin (en mästare på svart magi och en drinkare) och Devon Terrell gör rollen som Artur.

17 juli – Boca a Boca – från mun till mun

Thrillerserie från Brasilien. Ungdomarna i ett samhälle på den brasilianska landsbygden drabbas av panik när de hotas av en smittsam sjukdom som sprids via kyssar.

21 juli – How to sell drugs online (fast), säsong 2

Tyskt kriminaldrama på NetFlix den 21 juli, 2020. En nördig tonåring försöker vinna tillbaka sitt ex och börjar sälja ecstasy på nätet från sitt sovrum. Snart blir han en av Europas största droghandlare.

22 juli – Signs

Kriminalserie från Polen. Mordet på en ung kvinna visar sig ha likheter med ett gammalt olöst fall, och en ny polis måste bryta tystnaden som råder i en stad i de polska Ugglebergen.

24 juli – Sing On! Spanien

Spansk reality-serie på NetFlix. I den här nya sångtävlingen tar sig deltagarna an några av de största hitsen, och jackpotten – som kan bli hela 30 000 euro – växer för varje gång de träffar rätt ton.

26 juli – Good girls, säsong 3

Ny säsong av den amerikanska dramakomedi-serien som visas på NetFlix från och med den 26 juli. Förortsmammorna som blev kriminella – Beth, Ruby och Annie – återvänder för att möta konsekvenserna av förra säsongens galenskaper.

29 juli – Inifrån världens värsta fängelser, säsong 4

Brittisk dokumentärserie som visas på NetFlix i juli. Undersökande journalisten Raphael Rowe lever som fånge och undersöker farliga fängelser i Paraguay, Tyskland, Mauritius and Lesotho.

31 juli – Get even

Brittisk tonårsserie. Fyra tonåriga fiender går ihop för att hämnas på sina mobbare – tills de får skulden för ett brott de inte begick. Finns på NetFlix från och med den 31 juli, 2020.

31 juli – The umbrella academy, säsong 2

Amerikansk science fiction-serie. När några syskon med övernaturliga krafter återförenas efter sin pappas död upptäcker de chockerande familjehemligheter – och ett hot mot mänsklighetens existens. Visas på NetFlix den 31 juli.

31 juli – Sugar rush: Extra sweet

Amerikansk reality-tv-serie. Tid är den viktigaste ingrediensen när lagen tävlar mot klockan – och varandra – för att se vem som kan skapa de smaskigaste bakverken.

31 juli – Inlåst/Vis a vis: El Oasis, säsong 5

Ny säsong av den populära tv-serien. Efter åratal med stölder av smycken rekryterar Zulema och Macarena fyra andra kvinnor till en sista kupp värd miljoner. Den ska utföras vid ett familjebröllop hos en narkotikahandlare.

Nya tv-serier som visas på HBO Nordic i juli 2020

1 juli – Gossip girl, säsong 1-6

Ny säsong på HBO av den amerikanska serien om ungdomar som lever ett förspänt liv på Manhattan i New York. Seriens berättarröst är bloggaren Gossip Girl, med röst av Kristen Bell, som avslöjar stora hemligheter från det sociala livet.

1 juli – 4 Blocks, säsong 1-3

Tysk dramaserie. Toni Hamady planerar att lämna sin familjs kriminella förehavanden bakom sig och leva ett brottsfritt liv med sin fru och dotter. Men efter en razzia måste Toni reagera för att säkra klanens kundkrets. Hans hetlevrade bror Abbas är inte till nån hjälp alls. TV-serien visas på HBO från och med den 1 juli, 2020.

3 juli – Robot chicken, säsong 10B

I en ny säsong av Robot Chicken får vi bland annat se en omarbetad version av ”The handmaid’s tale”. Seth Greens galna och flerfaldigt Emmy-belönade tecknade serie med snabba stopmotion-parodier av tv-program, filmer, spel och serier.

7 juli – The White queen

I en av huvudrollerna i tv-serien The White Queen syns svenska Rebecca Ferguson (Mission impossible). Tio episoder. Året är 1464 och England har legat i ett tronföljdskrig i nio år. Två grenar av samma släkt, huset York och huset Lancaster, strider om tronen. Handlingen fokuserar på tre kvinnor och deras maktstrider. Gloden Globe-nominerad amerikansk-brittisk dramaserie baserad på Philippa Gregorys bokserie om Rosornas krig.

7 juli – The White princess

Dramaserie på HBO som utgör en fortsättning av ”The White queen”. Åtta episoder.Äktenskapet mellan Henrik VII och Elizabeth av York förenar husen Lancaster och York och ändar Rosornas krig. Men ömsesidig fiendskap och misstro – liksom de politiska intrigerna från deras mödrar – hotar att rasera både äktenskapet och riket.

7 juli – The Spanish princess

Visas på HBO från och med den 7 juli, 2020. Nu är det 1500-tal i England. Denna uppföljare till ”The white queen” och ”The white princess” centrerar kring Katarina av Aragonien, den spanska prinsessa som blev drottning av England som den första hustrun till kung Henrik VIII. Åtta episoder.

16 juli – At home: W Domu

I denna nya serie i juli, 2020 på HBO så ska alla berättelser utspela sig här och nu under pandemin och inte längre än tio minuter. Polens mest begåvade regissörer i 14 berättelser om livet under Coronapandemins påtvingade isolering. Här är de 14 episoderna sammanflätade i varandra.

16 juli – Brave new world

Brave new world som visas på HBO Nordic från och med den 16 juli, 2020, är en science fiction-serie i nio avsnitt som är baserad på Aldous Huxleys dystopiska roman från 1932. Handlingen äger rum i en till synes perfekt framtid där begrepp som familj, pengar, monogami och integritet har avskaffats.

16 juli – A P Bio, säsong 3

Ny säsong på HBO av den populära amerikanska komediserien. Den sparkade filosofiprofessorn från Harvard, Jack Griffin, tvingas han återvända till Toledo i Ohio och jobba som biologilärare på high school. När han under buller och bång gör entré på Whitlock High School inser han att han har skolans smartaste elever och bestämmer sig för att dra nytta av det.

17 juli – Momma named me sheriff

Animerad komediserie för vuxna. Serien är en spin-off på den populära animationsserien ”Mr Pickles” (också på HBO Nordic) och handlar om Old Towns korkade sheriff som fortfarande bor hemma hos sin mamma och har en docka som bästa kompis.

19 juli – At home: Eristyksissä

Denna tv-serie är HBO Europes första finska originalproduktion. Sju regissörer, sju historier, ett sammanhang: en period av isolering. I en ny antologiserie från Finland ger regissörerna oss en inblick i hur de upplever den sociala effekten av den globala pandemin. Varje avsnitt är knappt 20 minuter och ett avsnitt visas varje dag under sju dagar i juli, 2020.

22 juli – One way or another

Vi följer de två barndomsvännerna Hache och Belen som träffas igen i Madrids hipster-kvarter: Malasaña efter att inte ha sett varandra på flera år. Kommer de att fortsätta vara vänner? Ta reda på det i denna nya serie som visas från och med den 22 juli, 2020 på HBO.

22 juli – The Night manager

Prisbelönt miniserie som baseras på romanen av John le Carré.

Hugh Laurie, Olivia Colman och Tom Hiddleston har några av rollerna i serien som visas på HBO från och med den 22 juli. Serien utspelar sig under den arabiska våren i Egypten och vi får följa den tidigare brittiska soldaten Jonathan Pine som nu arbetar som nattportier på ett hotell. Jonathan rekryteras av agenten Angela Burr för att infiltrera affärsmannen Richard Ropers inre cirkel.

25 juli – Room 104, säsong 4

Säsong 4 av denna antologiserie på HBO som visas från och med den 25 juli, 2020. Olika karaktärer och berättelser passerar genom samma rum på ett klassiskt amerikanskt motell. I den nya säsongen mixas olika genrer som bland annat komedi, sci-fi och vi får även se ett animerat avsnitt.