Julkalendern på SVT 2020 – Mirakel

Vad heter SVT:s julkalender 2020 och vad handlar den om?

Nu vet vi att julkalendern på SVT år 2020 kommer heta ”Mirakel” och den handlar både om dåtid och nutid.

Den 1 december har adventskalendern 2020 premiär på TV och på SVTPlay och detta år får vi följa två flickor som byter kropp och gör en tidsresa 100 år genom tiden.

Mira och Rakel bor i precis samma rum i precis samma herrgård – men Mira bor i rummet år 2020 och Rakel år 1920 och nu byter de alltså plats med varandra och ska lyckas hantera problemen med att befinna sig i en annan tid som man inte vet mycket om.

Enligt SVT Nyheter så är det så att ett konstgjort svart hål kraschar in på vinden, och då skapas ett maskhål genom tiden som binder samman december 2020 med exakt samma dag, samma minut och samma sekund hundra år tidigare, 1920.

SVT Nyheter skriver om årets julkalender 2020:

Av misstag sugs de in i hålet och byter plats med varandra. Mira i Rakels kropp försöker hantera livet som fin flicka 1920, och Rakel får en chock när hon ställs inför i vår moderna tid, där hennes stiliga hem har förfallit i hundra år och blivit ett HVB-hem.

I rollerna i julkalendern ”Mirakel”

  • Mira – Sarah Rodin
  • Rakel – Bibi Lenhoff

I övriga roller i julkalendern på SVT 2020 ser vi bland annat Johans Glans och Babben Larsson. Regissör av årets adventskalende Calle Åstrand och manusförfattare är Peter Arrhenius, Sara Young och Fredrik Agetoft.

Här kommer vi lista och skriva om alla avsnitt av ”Mirakel” på SVTPlay med start den 1 december 2020.