Barnfilmer som inte är tecknade

Här listar vi våra, icke tecknade, favoritlångfilmer för barn. Animerad film som ”ser verklig ut” får dock vara med. Alla filmer här är antingen barntillåtna eller tillåtna från 7 år, finns att tillgå online och är fulla av magi. När SF Anytime anger 11 års gräns innebär det att filmen är tillåten från 7 år i vuxens sällskap och vi har där angett 7 års gräns. Se gärna film tillsammans!

The Greatest Showman.

1. THE GREATEST SHOWMAN

Amerikansk musikalfilm från 2017 i regi av Michael Gracey. Baserad på den sanna historien om P.T. Barnum, en amerikansk visionär som grundade showbiz och skapade världens första cirkus. Hans spektakulära show fängslade människor runt om i hela världen. Följ med på en magisk, färgrik, musikalisk resa, överströdd med stjärnstoff för en upplevelse större än livet. Även svenska sångerskan Jenny Lind dyker upp.

I rollerna ser vi bland annat Hugh Jackman, Michelle Williams och Zac Efron. Från 7 år. 1 h 40 min.

Finns på Google Play, Viaplay och SF Anytime.

Hugo Cabret.

2. HUGO CABRET

Amerikanskt äventyrsdrama från 2011 i regi av Martin Scorsese. Baserad på en bok av Brian Selznick. Denna äventyrshistoria utspelar sig i det tidiga 1930-talets Paris. Den föräldralöse Hugo sköter alla klockor på järnvägsstationen Gare Montparnasse. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far, den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel.

I rollerna ser vi bland annat Ben Kingsley och Sacha Bakom Cohen. Från 7 år. 126 min.

Finns på Google Play och Netflix.

The Water Horse. Legend of the deep.

3. VATTENHÄSTEN

Brittisk-amerikansk film från 2007 i regi av Jay Russell. Baserad på Dick King-Smith’s barnbok med samma namn. Berättelsen utspelar sig i Skottland under andra världskriget. En ensam pojke bor med sin mamma och syster i en herrgård. Då ägaren är ute i krig har mamman ansvar för gården. En dag upptäcker pojken ett mystiskt ägg i vattnet. Han tar hem det och när det kläcks tar han hand om vattenhästen som han kallar sjöodjuret. Efterhand som djuret växer får pojken allt svårare att gömma det för sin syster, mamma och för den brittiska armé som har belägrat herrgården. Till slut blir han tvungen att släppa ut sin nyvunna vän Cruseo där han hör hemma.

I rollerna ser vi Emily Watson, Ben Chaplin, Alex Etel och David Morrissey. Från 7 år. 111 min.

Finns på Netflix.

The Little Mermaid.

4. THE LITTLE MERMAID

Amerikansk film från 2018 i regi av Blake Harris. Inspirerad av H C Andersens klassiska saga. En ung reporter, Cam, åker till en stad där en riktig sjöjungfru tros finnas på en cirkus. Vattnet som sjöjungfrun simmar i sägs ha helande krafter. Med sig tar han sin systerdotter Elle, som har svåra problem med sina lungor och hostar mycket. Han hoppas rädda henne med det magiska vattnet. Väl på plats möter de en sjöjungfru instängd i en vattentank. Cam börjar misstänka att allt är humbug då han inte hittar någon som känt effekt av det dyrköpta vattnet. Efter att ha lärt känna sjöjungfrun lite och förstått att hon blivit lurad av trollkarlen som stulit hennes själ börjar en kamp att rädda henne tillbaka till havet där hon hör hemma.

I rollerna ser vi William Moseley, Poppy Drayton och Loreto Peralta. Från 7 år. 94 min.

Finns på Netflix.

Petes Dragon. Peter och draken Elliott.

5. PETER OCH DRAKEN ELLIOTT

Amerikansk, delvis animerad, film från 2016, i regi av David Lowery. Efter en bilolycka hamnar den föräldralöse pojken Pete i skogen där han växer upp tillsammans med sin kompis Elliott som råkar vara en drake. Dom lever tillsammans i skogen i sex år innan Pete en dag blir upptäckt av en skogsvaktare som heter Grace. Grace tar hem Pete och när Pete berättar om Elliott minns Grace sin pappas berättelse om en drake han mött för många år sedan…

I rollerna ser vi Bryce Dallas Howard, Robert Redford och Oakes Fegley. Från 7 år. 1h 42 min.

Kan köpas på Google Play eller hyras på SF Anytime.

Nanny McPhee.

6. NANNY MC PHEE

Brittisk amerikansk film från 2005 i regi av Kirk Jones. Baserad på Christianna Brands böcker om Nurse Matilda. De bortskämda och ouppfostrade syskonen Brown har efter sin mors död avverkat sammanlagt 17 barnsköterskor. Som en räddande ängel dyker den inledningsvis skräckinjagande barnsköterskan Nanny McPhee upp. De sju barnen upptäcker att deras beteende plötsligt leder till oanade konsekvenser. Har Nanny McPhee magiska krafter?

I rollerna ser vi Emma Thompson, Colin Firth och Angela Lansbury. Barntillåten. 1h 34 min. En uppföljare kom 2010.

Finns på Google Play och SF Anytime.

Cinderella. Askungen.

7. CINDERELLA (BERÄTTELSEN OM ASKUNGEN)

Amerikansk film från 2015 i regi av Kenneth Branagh. Bygger på Bröderna Grimms saga om Askungen. Vi får följa berättelsen om den unga flickan Ella vars pappa, efter moderns död, gifter om sig med en kvinna som har två döttrar. När pappan efter det också dör står Ella ensam med sin nya, ingifta familj som inte behandlar henne särskilt väl. Ella blir deras betjänt och får bo på vinden med möss och fåglar som sina enda vänner. En dag möter hon en yngling i skogen som hon blir kär i, helt ovetandes om att han är en prins.

I rollerna ser vi Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter och Stellan Skarsgård. Från 7 år. 105 min.

Finns på Google Play och Viaplay.

SVJ. Stora vänliga jätten.

8. SVJ – STORA VÄNLIGA JÄTTEN

Amerikansk film från 2016 i regi av Steven Spielberg. Baserad på en bok av Roald Dahl. Den fantasifulla historien om föräldralösa Sophie och Stora Vänliga Jätten som introducerar den unga flickan för Jättelandets alla underverk och faror. SVJ är själv jätte, men han är en stor vänlig jätte och inte alls som de andra jättarna i Jättelandet. Han är hela sju meter lång och har enorma öron och ett fenomenalt luktsinne och han är korkad på ett vinnande sätt och håller sig mest för sig själv.

I rollerna ser vi Mark Rylance, Ruby Barnhill och Penelope Wilton. Från 7 år. 1 h 52 min.

Finns på Google Play och Netflix.

Annie.

9. ANNIE

Amerikansk musikalfilm från 1982 i regi av John Houston. Filmen är baserad på Broadwaymusikalen med samman namn, som i sin tur bygger på den tecknade serien Little Orphan Annie, från 1924 av Harold Gray. Berättelsen utspelar sig i New York 1933. Depression råder och vi får följa barnhemsflickan Annie som drömmer om att hennes föräldrar ska komma och hämta hem henne. Barnhemmet styrs av miss Hanningan som tycker bättre om män och sprit än om barn. Då USA:s rikaste man bestämmer sig för att under en veckas tid låta ett barnhemsbarn bo hos honom råkar det bli just Annie. Det finns en senare version från 2014 för den som önskar en något mindre läskig variant av miss Hannigan.

I rollerna ser vi Aileen Quinn, Albert Finney, Carol Burnett, Ann Reinking, Tim Curry, Bernadette Peters, Geoffrey Holder, Edward Herrmann. Från 7 år. 127 min.

Finns på Google Play och Netflix.

Dumbo.

10. DUMBO

Amerikansk film från 2019, i regi av Tim Burton. Dumbo är en nyinspelning av den tecknade Disneyklassikern från 1941, som i sin tur baseras på Helen Abersons och Harold Pearls roman med samma namn. Året är 1919 och änklingen Holt Farrier återvänder till Max Cirkus och sina barn Milly och Joe efter att ha tjänstgjort i första världskriget. Cirkusen kämpar i motvind och Holt får i uppdrag att ta hand om elefanten Jumbo och hennes nyfödde son Dumbo, som har ovanligt stora öron. Efter att publiken skratta ut Dumbo blir Jumbo arg och går bärsärkagång leder till att hon säljs till en annan cirkus och därmed skiljs från sin Dumbo. Milly och Joe upptäcker därefter att Dumbo kan flyga med sina stora öron som vingar. Denna nyhet gör att cirkusägaren som köpt Jumbo nu också vill köpa Dumbo. Men han är ingen snäll cirkusägare och barnen börjar nu en kamp att föra båda elefanterna tillbaka till friheten.

I rollerna ser vi Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green och Alan Arkin. Från 7 år. 1 h 48 min.

Finns på Google Play och Viaplay.

E.T.

11. E.T. the Extra-Terrestrial

Amerikansk film från 1982 i regi av Steven Spielberg. Filmen handlar om pojken Elliott, som blir vän med utomjordingen E.T. som blivit kvarglömd på jorden. Elliott och hans syskon hjälper utomjordingen att återvända hem, samtidigt som de försöker gömma honom från deras mamma och de lokala myndigheterna.

I rollerna ser vi Henry Thomas, Dee Wallace, Robert MacNaughton, Drew Barrymore och Peter Coyote. Från 7 år. 115 min.

Finns på Google Play.

Paddington.

12. PADDINGTON

Brittisk film från 2014 i regi av Paul King. Filmen baseras på böckerna om Björnen Paddington av Michael Bond. Paddington kommer från Peru där han lever tillsammans med sin tant Lucy. Men då Lucy flyttar in på ett pensionat för gamla björnar skickar hon Paddington till London för att leta efter en gammal vän till henne, en upptäcktsresande. Paddington inser snart att det inte är så lätt att känna sig hemma i London. I sin vilsenhet har han turen att träffa familjen Brown som bestämmer sig för att hjälpa honom.

I rollerna ser vi Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi och Nicole Kidman. Från 7 år. 95 min. Det finns även en uppföljare från 2017.

Finns på Google Play.

Mary Poppins Returns.

13. MARY POPPINS RETURNS

Amerikansk film från 2018 i regi av Rob Marshall. Baserad på bokserien Mary Poppins av Pamela L. Travers. Mary Poppins kommer tillbaka är en uppföljare till filmen Mary Poppins från 1964. Den perfekta barnsköterskan Mary Poppins har unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här uppföljaren kommer hon tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Till sin hjälp har hon glädjespridaren Jack, en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator.

I rollerna ser vi Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Meryl Streep, Colin Firth, Julie Walters och Angela Lansbury. Barntillåten. 2h 10 min.

Finns på SF Anytime, Google Play och Viaplay.

The Odd Life of Timothy Green.

14. THE ODD LIFE OF TIMOTHY GREEN

Amerikansk film från 2012 i regi av Peter Hedges. Det lyckligt gifta småstadsparet Cindy och Jim Green längtar efter att få barn. På små lappar skriver de ner hur de tänker att barnet de drömmer om kommer att vara. Dessa gräver de ned i en låda i trädgården. En stormig natt dyker en pojkliknande varelse upp utanför dörren, täckt i jord och löv…

I rollerna ser vi Jennifer Garner, Joel Edgerton, Dianne Wiest och CJ Adams. Från 7 år. 105 min.

Finns på Google Play.

Nim's Island.

15. NIM’S ISLAND

Amerikansk-Australisk film från 2008, i regi av Jennifer Flackett och Mark Levin. Baserad på en bok av Wendy Orr. En flicka bor på en öde ö i Söderhavet tillsamman med sin pappa som är forskare. Hon älskar att läsa, särskilt äventyrsböcker. En dag när hennes pappa är ute på en forskningstur med sin båt råkar han ut för ett tropiskt oväder och förliser. Nim blir ensam kvar men får till slut hjälp av författaren till böckerna om hennes favorithjälte.

I rollerna ser vi Abigail Breslin, Jodie Foster och Gerard Butler. Från 7 år. 1 h 36 min. Det kom en uppföljare 2013.

Finns på Google Play.

Dolphin Tale.

16. DOLPHIN TALE

Amerikansk film från 2011 i regi av Charles Martin Smith. En sann historia baserad på en bok med samma namn. Pojken Sawyer hittar en skadad delfin på en strand. Delfinen, som får namnet Winter, förs till ett marinsjukhus i närheten. Det visar sig att Winter skadat sin stjärtfena då hon fastnat i repet till en krabbfälla. Tack vare experthjälp och Sawyers hängivenhet får Winter en andra chans då en protes skapas för att rädda henne. Samtidigt hotas marinsjukhuset Clearwater av nedläggning.

I rollerna ser vi Harry Connick Jr, Ashley Judd, Nathan Gamble, Kris Kristofferson, Cozi Zuehlsdorff och Morgan Freeman. Från 7 år. 1h 48 min. En uppföljare kom 2014.

Finns på Google Play och SF Anytime.

Skönheten och Odjuret.

17. SKÖNHETEN OCH ODJURET

Amerikansk film från 2017. Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta. 

I rollerna ser vi Emma Watson, Luke Evans, Josh Gad och Kevin Kline. Från 7 år. 2 h 9 min.

Finns på Google Play, SF Anytime och Viaplay.

Lejonkungen.

18. LEJONKUNGEN

Amerikansk film från 2019 i regi av Jon Favreau. Filmen är en nyinspelning av Lejonkungen från 1994. Det är en stor dag på savannen i Lejonriket. Kung Mufasa och Sarabi har fått en unge vars namn blir Simba. Alla hurrar för den nye prinsen och han dyrkas av sin far. Mufasas bror Scar är dock inte lika nöjd med nytillskottet. Han har sina egna planer kring hur han själv ska bli arvinge till tronen…

Från 7 år. 1 h 58 min.

Finns på Google Play och SF Anytime.

Den oändliga historien.

19. DEN OÄNDLIGA HISTORIEN

Västtysk film från 1984 i regi av Wolfgang Petersen. Baserad på boken men samma namn av Michael Ende. Bastians mamma har precis omkommit och hans pappa försummar honom. Dessutom blir han mobbad i skolan. En dag flyr han in i en bokaffär och upptäcker boken ”Den oändliga historien” som utspelar sig i landet Fantásien. Det stora Ingentinget håller på att förgöra hela Fantásien, och Barnakejsarinnan har drabbats av en allvarlig sjukdom. Invånarna i Fantásien söker upp krigaren Atreyu och skickar ut honom på ett viktigt uppdrag. Bastian låter sig dras in i fantasivärlden då han behöver en vän och Fantásien behöver en hjälte.

I rollerna ser vi Barret Oliver, Gerald McRaney, Noah Hathaway, Alan Oppenheimer och Tami Stronach. Från 7 år. 1 h 42 min.

Finns på Google Play och SF Anytime och Viaplay.

Dora and the lost city of gold.

20. DORA AND THE LOST CITY OF GOLD

Amerikansk film från 2019 i regi av James Bobin. Baserad på Nickelodeons tv-serie Dora utforskaren. Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv i Amazonas djungel tillsammans med sina forskarföräldrar skickas Dora till Los Angeles för att gå i skolan. Denna nya värld är för Dora en djungel i sig. Hon försöker vara sig själv och är vänlig mot alla men hennes gamla barndomskompis Diego tycker bara hon är pinsam. Kvar i djungeln är hennes föräldrar som letar efter en mytomspunnen stad av guld med en gömd inkaskatt. En dag blir Dora och hennes kompisar kidnappade och förda till Peru där kriminella skattletare vill ha hjälp av Dora att hitta skatten.

I rollerna ser vi Isabela Moner, Eva Longoria, Michael Peña, Jeffrey Wahlberg och Eugenio Derbez. Från 7 år. 1 h 42 min.

Finns på Google Play, SF Anytime och Viaplay.

Huset med den mystiska klockan.

21. HUSET MED DEN MYSTISKA KLOCKAN

Amerikansk film från 2018 i regi Eli Roth. Baserad på romanen The House with the Clock in Its Walls av John Bellairs. När tioåriga Lewis blir föräldralös skickas han till Michigan för att bo hos morbror Jonathan. Jonathan är en trollkarl, och Lewis träder in i en värld full av magi. Men snart får han veta att det någonstans i huset finns en klocka gömd, skapad av en elak trollkarl. Klockan tickar ner mot domedagen, och nu är det upp till Lewis och hans morbror att hitta den innan det är för sent.

I rollerna ser vi Jack Black, CAte Blanchett, Owen Vaccaro och Kyle MacLachlan. Från 7 år. 1 h 45 min.

Finns på Google Play, SF Anytime och Viaplay.

Mia and the white lion.

22. MIA AND THE WHITE LION

Fransk/Sydafrikansk film från 2018 i regi av Gilles de Maistre. Tioåriga Mias liv vänds upp och ner när hennes familj bestämmer sig för att lämna London och flytta till Afrika för att sköta en lejonfarm. När det vita lejonet Charlie föds skapar Mia och Charlie ett nära vänskapsband som utvecklas under tre år. Men när lejonet är fullvuxet upptäcker Mia en hemlighet hennes pappa dolt för henne. Charlie är i fara och Mia bestämmer sig för att rädda honom genom att ta honom till ett reservat där han kan leva i frihet.

I rollerna ser vi Daniah de Villiers, Mélanie Laurent och Langley Kirkwood. Från 7 år. 1 h 34 min.

Finns på Google Play, SF Anytime och Viaplay.

Belle and Sebastian.

23. BELLE & SEBASTIAN

Fransk film från 2013 i regi av Nicolas Vanier. Baserad på boken av Cécile Aubry. Den första filmen i en trilogi. Filmen utspelar sig i franska alperna under andra världskriget. Sebastian är en föräldralös pojke som blir vän med en stor, vild hund. Byborna tror att hunden dräpt deras får. Då tyskar anländer till den fridfulla lilla byn blir livet farligare. Samtidigt växer vänskapen mellan Sebastian och hunden, som han kallar Belle.

I rollerna ser vi Fèlix Bossuet, Margaux Chatelier och Tchéky Karyo. Från 7 år. 98 min.

Finns på Google Play och SF Anytime.

Where the wild things are. I vildingarnas land.

24. WHERE THE WILD THINGS ARE

Amerikansk film från 2009 i regi av Spike Jonze. Baserad på boken Till vildingarnas land av Maurice Sendak. Filmen handlar om den känslige åttaåringen Max som längtar efter flykt och äventyr. Efter ett bråk med familjen känner han sig missförstådd och rymmer hemifrån. Han seglar till ett land bebott av vildingar vars känslor är lika vilda och oförutsägbara som deras handlingar. Istället för att äta upp Max kröner vildingarna honom till kung då han hävdar att han med sin magi kan lösa alla deras problem. 

I rollerna ser vi Max Records, Catherine O’Hara, Forest Whitaker och Pepita Emmerichs. Från 7 år. 1 h 41 min.

Finns på Google Play och SF Anytime.

Pippi Långstrump på de sju haven. En filmberättelse av Astrid Lindgren. Barnfilm. Långfilm.

25. PIPPI LÅNGSTRUMP PÅ DE SJU HAVEN

Svensk film från 1970 i regi av Olle Hellbom. Ända från Söderhavet kommer en dag en flaskpost till Pippi. Flaskan innehåller ett meddelande från Pippis pappa, kapten Långstrump, som fångats av sjörövare och nu ber sin starka dotter om hjälp. Pippi tvekar förstås inte en sekund. Tillsammans med Tommy och Annika ger hon sig iväg mot Söderhavet för att rädda sin pappa. Men det är många faror som lurar på vägen och ännu farligare blir det när de kommer fram till Porte Piluse, platsen där sjörövarna härskar.

I rollerna ser vi Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg och Beppe Wolgers. Barntillåten. 1 h 34 min.

Finns på Google Play och SF Anytime.

Flickan i den schweiziska filmen Heidi.

26. HEIDI

Schweizisk film från 2015 i regi av Alain Gsponer. Baserad på barnboken av Johanna Spyrs. Föräldralösa Heidi bor med sin farfar i schweiziska Alperna. Hon umgås med sin vän Peter och trivs med det fria livet i bergen. Men en dag kommer hennes tant Dete för att ta med Heidi till Frankfurt . Ska hon lyckas ta sig tillbaka?

I rollerna ser vi Anuk Steffen, Anna Schinz, Lilian Naef. Barntillåten 1h 51 min.

Finns på SF Anytime.

The Secret Garden. Den hemlighetsfulla trädgården.

27. THE SECRET GARDEN

Brittisk film från 2020 i regi av Marc Munden. En nyinspelning av filmen från 1993. Baserad på romanen från 1911 av Frances Hodgson Burnett. Då 10-åriga Mary Lennox förlorar båda sina föräldrar skickas hon från Indien till Yorkshire i England för att bo hos sin strikta och rika farbror i hans herrgård. I huset bor även hennes sjuka kusin Colin. På farbrorns egendom upptäcker Mary ocg Colin en hemlig övergiven trädgård där hon de börjar spendera sin tid och förvandla det övergivna till något blomstrande igen. Det är en magisk plats som ska komma att förändra deras liv för alltid.

I rollerna ser vi Dixie Egerickx, Colin Firth och Julie Walters. 1 h 39 min. 11-årsgräns på bio, det vill säga 7-årsgräns i vuxens sällskap.

Finns på SF Anytime.

Nalle Puh i filmen Christoffer Robin och Nalle Puh.

28. CHRISTOFFER ROBIN & NALLE PUH

Amerikansk film från 2018 i regi av Marc Forster. Inspirerad av A. A. Milnes och E. H. Shepards bok Nalle Puh. Christoffer Robin har blivit vuxen och har en egen familj. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och har glömt bort hur man leker. Nu måste hans barndomsvänner från Sjumilaskogen komma till räddning och påminna honom om vem han är bortanför jobbet.

I rollerna ser vi Ewan McGregor, Hayley Atwell och Bronte Carmichael. Från 7 år. 1 h 4 min.

Finns på Google Play, Viaplay och SF Anytime.

Filmen En ny start (We bougt a zoo) med Matt Damon och Scarlett Johansson.

29. EN NY START

Amerikansk film från 2011 i regi av Cameron Crowe. We bought a zoo är en sann och inspirerande berättelse om en familj som ställs inför stora utmaningar. Benjamin Mee vill, efter en tragedi som satt djupa spår, ge sina två barn en välbehövlig nystart. Han säger upp sig från sitt jobb som journalist och de flyttar till ett hus som ligger mitt i en förfallen djurpark. Benjamin bestämmer sig för att återskapa den fantastiska djurparken och tvingas övervinna en rad motgångar på vägen.

I rollerna ser vi Matt Damon, Scarlett Johansson och Elle Fanning. Från 7 år. 2 h 4 min.

Finns på SF Anytime och YouTube.

30. DOLITTLE

Amerikansk äventyrsfilm från 2020 i regi av Stephen Gaghan. Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor. Som sällskap har han endast sina exotiska djur. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser.

I rollerna ser vi Robert Downey Jr. och Antonio Banderas. Från 7 år. 1 h 41 min.

Finns på SF Anytime, Viaplay och YouTube.

31. MISS PEREGRINES HEM FÖR BESYNNERLIGA BARN

Amerikansk äventyrsfilm från 2016 i regi av Tim Burton. När Jake hittar ledtrådar som hans farfar lämnat leder de till ett mysterium som spänner över tid och rum. Han upptäcker en hemlig plats som kallas Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. När Jake lär sig mer om de sina nya vänner som bor där och deras besynnerliga förmågor inser han att säkerheten är en illusion och att faran lurar i form av mäktiga fiender. Endast hans egen förmåga kan rädda dom.

I rollerna ser vi Asa Butterfield, Eva Green, Judi Dench, Rupert Everett och Samuel L. Jackson. 2 h 7 min. Från 11 år på bio, dvs 7 år i vuxens sällskap.

Finns på SF Anytime.

Detta var vår lista på bra barnfilmer. Har du tips på fler?